Η ΕΤΑΙΡΙΑ ΜΑΣ

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Ιστορία

Έχοντας εμπειρία 60 χρόνων στο χώρο του γλυκού, η εταιρεία Markidis χάραξε το δικό της -αναγνωρίσιμο από το καταναλωτικό κοινό- στίγμα, με την δημιουργία διακεκριμένων ζαχαρωδών προϊόντων τα οποία ξεχωρίζουν για την λεπτή γεύση και την ποιότητα τους.

Μια σειρά νέων προϊόντων κάθε περίοδο εμπλουτίζει την υπάρχουσα γκάμα, καθώς η εταιρία στοχεύει στο να εξασφαλίζει τις υψηλότερες προδιαγραφές παραγωγής και να ακολουθεί τις νέες γευστικές τάσεις της αγοράς.

Στόχοι

Οι κύριες αξίες που διέπουν την Markidis σε όλη την διάρκεια της ιστορία της είναι η συνεχής βελτίωση της ποιότητας σε κάθε τομέα της ζαχαροπλαστικής, η ευθύνη στον πελάτη και ο ασύγκριτος σεβασμός προς το ανθρώπινο δυναμικό και συνεργάτες της εταιρίας.

Η ποιότητα κρίνεται από την εταιρία ως το πρωταρχικό στοιχείο το όποιο μπορεί να διαφοροποιήσει τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της από τον ανταγωνισμό. την Markidis, η ποιότητα αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι των ζαχαρώδη προϊόντων της καθώς κυριαρχεί σε όλο το σύστημα της εφοδιαστικής αλυσίδας (από την συγκέντρωση πρώτων υλών μέχρι την διάθεση των τελικών προϊόντων).
Από την αρχή της διαδικασίας, τα πιο εκλεκτά και σωστά υλικά συγκεντρώνονται και προσεχτικά επεξεργάζονται με τις πιο σύγχρονες τεχνικές ώστε να δώσουν εντυπωσιακά ζαχαρώδη με μεταξένια γεύση.

Ομάδα

Το ανθρώπινο δυναμικό μιας εταιρίας είναι η πιο πολύτιμη πηγή της. Πρέπει να είναι σεβαστή και να διαχειρίζεται με αποτελεσματικότητα εφόσον πρόκειται οι εταιρικοί στόχοι να υλοποιηθούν. Η Markidis δίνει μεγάλη έμφαση στο προσωπικό, απασχολώντας εξειδικευμένο προσωπικό με τεχνογνωσία στην τέχνη του γλυκού. Επιπλέον, έχει αναπτύξει μηχανισμούς έτσι ώστε η εργασιακή περίσκεψη, πρωτοβουλία και συμμετοχή να προωθείται και να επιβραβεύεται. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία ενός εταιρικού κλίματος αμφίδρομης και εποικοδομητικής επικοινωνίας μεταξύ των εργαζομένων, μία συνθήκη που αποτελούσε από πάντα στόχο της επιχείρησης.

ΠΑΡΑΓΩΓΗ

Γραμμή Παραγωγής

Το σύστημα παραγωγής της Markidis αποτελείται από τρεις πρωτογενείς γραμμές οι οποίες καταλαμβάνουν το 65% της εταιρικής παραγωγικής δυνατότητας. Έχοντας δεκαετίες βαθιάς εμπειρίας στην βιομηχανική ζαχαροπλαστική, η εταιρία έχει ειδικευτεί στην παραγωγή σοκολατοειδών, προϊόντων με βάση τα φρούτα καθώς και αρτοποιίας.

Εν συνεχεία, τα προϊόντα με βάση τα φρούτα χωρίζονται περαιτέρω σε δύο επιπλέον γραμμές παραγωγής, την επεξεργασία φρούτου και την δημιουργία α' υλών ζαχαροπλαστικής όπως σιρόπι, επικαλύψεις, γεμίσεις και μαρμελάδες. Από τις υψηλά αυτοματοποιημένες μηχανές καλιμπραρίσματος μέχρι τις υψηλής τεχνολογίας γραμμές επικάλυψης σοκολάτας, η επιχείρηση εγγυάται απρόσκοπτη ροή και τελική διάθεση μοναδικών προϊόντων σοκολάτας.

Επιπλέον, ο εξειδικευμένος και σύγχρονος μηχανολογικός εξοπλισμός επικάλυψης, γέμισης και κοπτικής φρούτων εξασφαλίζει την επιμελή εκτέλεση της συγκεκριμένης διαδικασίας δραστηριότητας και την ταυτόχρονη παροχή ποιοτικής σταθερότητας, ομοιομορφίας και εν συνεχεία ζαχαρώδη προϊόντων όπως φρούτα, μαρμελάδες, σιρόπια και επικαλύψεις με ενδογενή αξία. Μαζί με τις κύριες γραμμές παραγωγής, η εταιρία λειτουργεί και μια σειρά από δευτερογενή γραμμές όπως την παραγωγή κουφέτου με ή χωρίς επικάλυψη σοκολάτας, εποχιακών ειδών ζαχαροπλαστικής καθώς και Ελληνικών παραδοσιακών συνταγών οι οποίες κατέχουν ισάξια θέση από απόψεως πωλήσεων, ποιότητας και απήχησης στον πελάτη στον μηχανισμό παραγωγής του οργανισμού.

Η Markidis επιπλέον, έχει κάνει σημαντικές επενδύσεις για την εγκατάσταση νέας και υψηλής τεχνολογίας γραμμής συσκευασίας προϊόντων ζαχαροπλαστικής. Στην γραμμή παρασκευής, ένας μεγάλος αριθμός ποικίλου τύπου και σχήματος συσκευασίας χρησιμοποιείται, από μικρές συσκευασίες όπως κασετίνα, βαζάκι, bulletin μέχρι συσκευασίες επαγγελματικής χρήσης όπως πλαστικός κάδος( χύμα), για την επαρκή κάλυψη της ευρείας γκάμας προϊόντων Markidis δεδομένο του τύπου και της παραγόμενης ποσότητας κάθε προϊόντος.

Βιομηχανικές Εγκαταστάσεις

Εγκατεστημένος στην ευρύτερη περιοχή του Ασπρόπυργου με κτιριακή οικοδόμηση 4000 τετραγωνικών μέτρων, ο βιομηχανικός χώρος της Markidis αποτελείται από μια μοντέρνα και άρτια εξοπλισμένη εγκατάσταση εφοδιασμένη με μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας τα οποία εξασφαλίζουν πλήρως αυτοματοποιημένες διαδικασίες. Η απόφαση σχετικά με την τοποθεσία της βιομηχανικής μονάδας έχει ληφθεί με γνώμονα δύο σημαντικών παραγόντων, την διαθεσιμότητα των πρώτων υλών και την μεταφορά τους.

Οι κτιριακές εγκαταστάσεις της εταιρίας είναι τοποθετημένες σε περιοχή έτσι ώστε να υπάρχει αφ’ ενός εύκολη πρόσβαση σε ένα ευρύτερο δίκτυο μεταφορών(βασικοί οδική άξονες, λιμάνι Πειραιά - Πατρών, αεροδρόμιο Ελ Βενιζέλου) και αφετέρου μεγάλη εγγύτητα με τους βασικούς προμηθευτές της εταιρίας.Παρόλα ταύτα, η βέλτιστη χρήση των υλικών, του ανθρώπινου δυναμικού και των μηχανημάτων στην εκτέλεση μιας δραστηριότητας και στην εγκατάσταση του λειτουργικού περιεχομένου της συγκεκριμένης δραστηριότητας υπόκειται στην σχεδίαση και στο πλάνο των μεταποιητικών εγκαταστάσεων.